İki Zıt Lezzetin Aynı Tepside Buluşması


   Evet, evet kesinlikle doğru okudunuz. Bugün biri tatlı, diğeri tuzlu iki farklı ikramlığı aynı tepside pratik ve güzel bir şekilde nasıl yaptığımı anlatacağım.


   Bir tarifte "Pratiklik" kelimesi varsa çok büyük ihtimal içinde milföy vardır. Benim için milföy mutfak arkadaşım, hatta can yoldaşım diyebilirim. Evimde birçok zaman bulundururum. Bence sizler de öyle yapın. Her zaman elinizin altında, çatkapı gelen misafirler için veya hemen hızlıca kendinize bir şeyler yapmak için milföy hamurunu dondurucuda bulundurun. Neyse, şimdi gelelim tarife.


        Malzemeler


  10-12 yaprak milföy hamuru


  Beyaz peynir


  Maydanoz


  Tuz, karabiber, pulbiber


  Susam veya çörekotu


  Reçel veya marmelat (ben vişne reçeli kullandım.)


          Üzeri İçin


  1 adet yumurta


  Pudra şekeri



 

   Bütün malzemeleri aynı zamanda okuyunca gözünüze biraz karmaşık gelmiş olabilir. Oysa hiçte karmaşık değil. Hem çok pratik, hem de güzel bir tarif.  Neyse, uzatmadan sadede gelelim.




   Öncelikle tuzlu ikramlığı yapalım. Bunun için maydanozu kıyın ve ezmiş olduğunuz peynire katın. Karabiber ve pulbiberi de ekleyin. Eğer peyniriniz tuzlu ise tuz atmayın. Tuzsuz peynir tercih etmişseniz biraz tuz atabilirsiniz. İki yaprak milföyü yan yana olacak şekilde serin. Çatalla üzerlerine birkaç delik açın. Üstüne peynirli harçtan koyup, güzelce yayın. Harcın üzerine de yine iki milföy hamuru serin ve onu da çatalla delin. İnce bir bıçak yardımıyla milföyün üzerine birkaç çizik atın. Yumurta sarısı sürün. İsterseniz susam veya çörekotu da serpiştirebilirsiniz. 





     Şimdi de tatlı ikramlığı hazırlayalım. 1 adet kare milföye önce çatalla birkaç delik açın. Sonra 2 tatlı kaşığı reçel sürün ve üzerine kare milföyü serin. Bıçakla bunu da şekillendirin ve üzerine yumurta sürün. Tepsiyi yağlayın ve iki tarif de artık fırına girmeye hazır. 20-25 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Üstleri kızardığında alın. Soğuyan milföyü pudra şekeri ile servis edebilirsiniz tabii reçelli olanını. 😆 Şimdiden afiyet olsun. Aynı tepsi içinde yaptım. Az yapmıştım zaten ikisi bir tepsi doldurdu. Siz kendinize göre ayarlama yaparsınız. 


     Küçük bir not: Milföy bence şaheser gibi bir şey. Bir hamur var ve sen onunla her şeyi yapabiliyorsun. İçine istediğini koyabilirsin. İster patates, sucuk, kıyma falan koy, istersen de reçel, marmelat, meyve gibi şeyler koy. Tamamen senin hayal dünyana kalmış. Biraz reklam gibi oldu ama olsun. Seviyorum milföyü ne yapayım? Hani şarkıda diyor ya " Sevmeyelim de taşa mı dönelim?" 🤩



Milföy ❤ ben 🤩🤩



     Bu yazımı burada bitireceğim. Sanmayın ki yazıların devamı gelmez. 🙅‍♀️

 Gelir gelir tabii. Bir de şu "Abone Ol"a tıklarsanız daha da çabuk gelir. 😉

     Şimdilik hoşçakalın.


   Takipte kalmayı da unutmayın. ✔✔

         

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?