Muhteşem Tavuk Ciğeri Yapımı


  Merhabalar. Bugün sizlere tavuk ciğeri tarifi vereceğim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki: Gerçekten çok pratik ve de çok lezzetli bir tarif. Bir de küçük bir hatırlatma yapayım: Hamileliğin ilk 3 ayında ciğeri fazla tüketmemeye özen gösterin. Ciğerin içerisinde çok fazla A vitamini vardır ve hamileliğin ilk aylarında bebeğe zarar verebilir. Ancak meyve ve sebzelerdeki A vitamini sorun oluşturmaz. Hamileliğin sonraki dönemlerinde de fazla olmayacak şekilde ciğer tüketimi yapılabilir. 

    Hatırlatmamızı da yaptıktan sonra şimdi gelelim tarifimize. 


      Malzemeler

   500 gram tavuk ciğeri 

   1 adet orta boy soğan 

   3 adet orta boy patates

   2 adet domates

   Karabiber, pulbiber, tuz

   Kızartmak için

   Sıvıyağ

        Yapımı

 Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım.  Bir kenarda dursun. Bunun için ilk olarak soğanları piyazlık, ciğeri ve patatesi küp küp doğrayın. Domatesi de eğer benimki gibi yapacaksanız yani hiç pişirmeyecekseniz güzelce yıkayıp küp küp doğrayın, pişirmeyi düşünüyorsanız da kabuğunu soyup küp küp doğrayın. 

      Gelelim şimdi pişirme aşamasına. Tavaya az bir miktar sıvıyağ alın. Piyazlık doğranan soğanları ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Karabiber, pulbiber ve tuz serpin. Kavrulmuş soğanların içine zarı ayıklanmış, küp doğranmış ciğeri ekleyin. Birkaç dakika içinde pişecektir zaten. Ayrı bir tavada kızgın yağın içine patatesleri atın. Üzerine tuz serpin. Kızaran patatesleri kevgir yardımıyla alın ve ciğerin içine ekleyin. Domatesleri pişirmemeyi tercih etmişseniz bu aşamada ciğerin içine atın. Ancak pişirmeyi düşünmüşseniz soğanı kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş domatesi ekleyin ve domates suyunu salıp, çekince üzerine ciğeri ekleyin. Başta da belirttiğim gibi ben domatesleri pişirmedim. Tavadaki ciğer, domates ve patatesi karıştırıp, servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

     Bugünkü yazım bu kadardı. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

       Takipte kalın...

     Hoşçakalın...
     


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?