Revani Yapmak İsteyen Buraya Baksın


     Merhabalar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün sizlere revani tarifi vereceğim. O zaman " Revani yapmak isteyen buraya baksın!" diyelim mi? Neyse, gelelim tarifimize.

          Malzemeler

  2 adet yumurta

  3 yemek kaşığı yoğurt

  1.5 su bardağı elenmiş un

  1 su bardağı irmik

  1 su bardağı toz şeker

  2 yemek kaşığı sıvıyağ ( tercihe bağlı)

  1 paket kabartma tozu

  1 paket vanilya

          Şerbeti için;

  2.5 su bardağı toz şeker

  3 su bardağı su

  1 yemek kaşığı limon suyu

    Minik bir püf nokta

  Revaniyi yaparken bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bir de tepsi seçimi de dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta. Ben size söylüyorum ama kendim dikkat etmediğim için revanim kabarık olmadı. Ben büyük boy borcam kullandım. Siz uygun boyutlarda farklı bir tepsi kullanın isterseniz. Benim tatlımın görüntüsü idare ediyor da tadı güzel oldu ama. Neyse yapılışına geçelim.

          Yapılışı

  İlk olarak şerbetini hazırlamak üzere şeker ve suyu tencereye alalım. Kaynamaya başlayınca limon suyumuzu da ilave edelim. Kivam alıncaya kadar 15-20 dakika kaynatalım. Kaynayan şerbeti kenara alıp, soğumasını bekleyelim. Bu süreçte revanimizin kekini hazırlayalım. 

     Karıştırma kabına şeker, yumurta, sıvıyağ ve şekeri alıp, iyice çırpalım. Bu karışıma irmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim. Bütün malzemeler karışana kadar çırpalım. Yağlanmış tepsiye karışımı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Sıcak kekin üzerine ılımış olan şerbeti dökelim. Soğuk da olabilir. Ancak ikisi de sıcak olursa şerbetini yeterince çekmemiş olur. Şerbetini döktükten sonra üzerini kapatalım. Bir bez veya bir tepsi olabilir. 

     Şerbetini çeken tatlıyı buzdolabına alıp, 1-2 saat bekletelim. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip, servis edelim. Şimdiden afiyet olsun. 

     Bugünkü tarifimiz de bu kadardı. Bir sonraki yazımızda ve tarifimizde görüşmek üzere. 

     Takipte kalın...

   Hoşçakalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?