Hamileyken Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler


   Merhabalar, sevgili anne adayları. Bu yazımda hamileyken bebeğe kilo aldıran, gelişimini destekleyen yiyecekleri anlatacağım. 

   Öncelikle küçük bir hatırlatma yapayım. Siz normal ve sağlıklı beslenmenize dikkat edin. Bebeğiniz için sadece 300 kalori daha fazla almanız gerekecek ve şunu da belirtmekte fayda görüyorum: Doktorunuz aksini söylemedikçe, boyu kilosu hakkında kötü yorum yapmadıkça çevredekilerin sözlerini çokta kafaya takmayın. Çünkü çevredekilerin her zaman söyleyecek bir şeyleri mutlaka vardır. Neyse, konumuz çokta dağılmasın. 

Süt Ve Süt Ürünleri



  Süt, yoğurt, peynir, tereyağı, ayran, kefir gibi süt ürünleri kalsiyum ve protein içerir. Ayrıca vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır. Bebeklerin kemik gelişiminde ve büyümesinde etkilidir. Özellikle kaşar peyniri bebeğinizin kilo alması için çok önemli bir besindir. 

Proteinler

   Kırmızı ve beyaz etler; yumurta, süt, kabak çekirdeği gibi besinler; nohut, mercimek gibi bakliyatlar; badem, ceviz gibi kuruyemişler protein açısından zengin gıdalardandır. 

Meyve Ve Sebzeler



   Öncelikle ıspanak, brokoli, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere mevsim sebze ve meyveleri günlük olarak mutlaka tüketilmelidir. Ayrıca muz protein, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi vitamin ve mineralleri içerisinde bulundurarak, bebeğin sağlıklı kilo alması için uygun bir besindir. 

Bakliyatlar

   Nohut, kuru fasulye, kırmızı ve yeşil mercimek, barbunya gibi bakliyatlar bebeğiniz için gerekli olan lif, demir, protein açısından zengin gıdalardandır. 

Kuruyemişler



   Fındık, badem, kaju, Antep fıstığı gibi kuruyemişler aşırıya kaçılmadığı sürece hamilelikte mutlaka tüketilmelidir. Özellikle ceviz içerisindeki vitamin ve mineraller ile bebeğinizin beyin gelişimini önemli ölçüde geliştiren bir besindir. 

Tahıllar

   Pirinç, bulgur, mısır, buğday gibi besinler bebeğiniz için gerekli olan lif, demir gibi vitamin ve mineralleri içinde barındırır ve mutlaka tüketilmelidir. 

Ve Mutlaka Su



   Su her zaman tüketilmesi gereken bir içecektir. Özellikle hamilelikte su tüketimine daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. 

   Bütün bunlara dikkat ederek, sinir ve stresten mümkün olduğunca uzak kalarak keyifli bir hamilelik süreci dilerim. Hadi bakalım bi avazda doğurmak nasip olsun... 😉

   Bir yazımın daha sonuna geldik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

   Hoşçakalın...🤗

  Takipte kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?