Çikolatalı Elma Topları
Bugün hem çok pratik, hem de az kalorili
çabucak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Yapımı çok kolay ama biraz beklemek gerekecek. Sözümü daha fazla uzatmadan tarifime geçmek istiyorum.
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
3 adet orta boyutta kırmızı veya sarı elma
1 çay kaşığı tarçın
80 gram çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı
3 adet elmanın kabukları soyulur ve rendelenir. Petibör bisküvi el ile ufalanır.
İsterseniz rondodan çekebilirsiniz. Bisküvi
ve elma karıştırılır. İçine tarçın da ilave edilir. (İsteyen bu karışıma dövülmüş ceviz
veya fındık da katabilir. )Bu üç malzeme
güzelce karıştırılarak, toplar yapılır.
Hazırlanan toplar dolaba alınır ve 45-60 dakika kadar bekletilir. Süre sonunda
çikolata benmari usulü eritilerek, topların üzerine dağıtılır. (Dileyen çikolata miktarını arttırıp, elmalı topları çikolatayla
kaplayabilir.) Üzerine hindistan cevizi serpilir.
Ben tarifimi bu şekilde yaptım. Siz iç malzemesinde veya dış süslemesinde değişiklikler yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Bugünlük yazıma son veriyorum.
Takipte kalın...
Hoşçakalın...
Yorumlar
Yorum Gönder