Hamileliğin Tadı: Aşermeler
Aşerme, hamilelik döneminde tüketmeyi çok istenen şeylerdir. Bunlar bazen yenilebilen yiyeceklerken, bazen de yenilemeyen toprak, kum gibi maddelerdir. Bazen de mevsimi olmayan yiyecekler tüketilmek istenir. Benim hamileliğimde olduğu gibi...
Yaz aylarıydı ve canım inanılmaz derecede sapsarı, sulu ayva çekiyordu. Pazarlara, manavlara sorduk, çevremizdekilere sorduk. Maalesef kimse yardımcı olamadı. Daha sonra eşim, uzak bir hale gitti ve orada bulup aldı. 2 ayva almış ve 25 lira ödemiş.
Filmlerden gördüğüm, bildiğim eğer hamilelikte bir şeyi canın çekiyorsa onu mutlaka yemelisin. Yoksa bebekte o şeyin lekesi çıkar. Biraz da bunun korkusu vardı üzerimde. Bu tür bir şeyin gerçek olmayacağının bilincindeydim. Ama yine de insan endişe etmeden duramıyor tabii.
Eşim ayvaları getirdi. Teki çürükmüş. Tam olarak benim istediğim gibi olmasa da
yine de yedim sağlam ayvayı.
Birkaç kez daha aşermem oldu. İncir ve balkabağı da aşerdim. Hemen bulamasak da onları da tüketmiş oldum. Bebeğim doğduğunda onu inceledim. Hiçbir yerinde
iz ya da bir leke yoktu. Eğer yememiş olsaydım, iz olur muydu onu da bilemiyorum ve merak ediyorum açıkçası. Bu tür bir olay başına gelen varsa anlatabilir mi? Aşerip de yemeyen? Gerçekten merak ediyorum da.
Bugünlük anlatacaklarım bu kadar.
Takipte kalın...
Hoşçakalın...
Yorumlar
Yorum Gönder