Detaylı Ultrason Nedir?


   

 

     Detaylı ultrason; renkli ultrason, ayrıntılı ultrason veya 4 boyutlu ultrason olarak da   bilinir. Bu ultrasonun asıl amacı bebeğin   sağlığı, cinsiyeti ve kime benzediği   konusunda aileye bilgi vermektir. Detaylı   ultrason 18-22. haftalarda yapılır. 

  Detaylı Ultrasonda Neler Öğrenilir?
    
     Aile, detaylı ultrason ile bebekteki bazı   durumları  önceden görmüş olur. Bu   durumlar:Kol, bacak, parmak gibi uzuv   eksiklikleri veya fazlalıkları,  bebeğin   beyin boşluğundaki sıvının yeterince olup   olmadığı, bebekteki bel kemiği açıklığı, ense kalınlığı, yarık dudak-yarık damak   olup olmadığı gibi şeylerdir.


     Detaylı ultrasonun amacı, eğer bebekte   herhangi bir sorun görülürse, bu soruna   önceden müdahale etmektir. Bir diğer   amacı da bebeğin, gerçeğe en yakın hâlini   aileye göstermektir.


     Hamileliğimin 22. haftasında detaylı   ultrason yaptırdım. Eşimle birlikte   hastaneye gittik ve ikimiz de çok   heyecanlıydık. Ben, daha önce birkaç kez   bebeğimin kalp atışlarını duymuştum ama   o hiç duyamamıştı. Hastanelerde izin   verilmiyordu. Sıramız geldi ve   kontrolümüz başladı. Doktor bey bize   bebeğin sağlığıyla ilgili her şeyi   anlatıyordu. Ense kalınlığını, bebeğin   içinde bulunduğu amnion sıvısının   yoğunluğunu, bel kemiği açıklığını...   Hepsini öğrenmiştik. Çok şükür ki her şey   yolundaydı. Kızımız biraz utangaçtı.   Kontrolün başlarında, elleriyle yüzünü   kapatıyor ve dizlerini çekiyordu. Birkaç   dakika beklediğimiz halde kendini   göstermedi. Daha sonra doktor bey   karnımı hafifçe sarstı ve Asya Hanım'ı   görme fırsatımız oldu. Bize cd verdi ve eve   gittiğimizde doyasıya baktık. Ultrasondaki   görüntüde eli yanağındaydı ve şimdilerde   de yani iki aylıkken, birçok zaman eli   yüzüne gidiyor ve gözlerini ovuşturur gibi   şeyler yapıyor. Demek istediğim şey,   ultrasonda görülenler gerçek hâline çok yakın, bazen de tıpatıp aynısı. Bu yüzden trasondaki görüntü bebeğin ön gösterimi ya da fragman gibi bir şey olmuş oluyor. Doğuma kadar beklemeden bebeği görmüş oluyorsunuz. Eğer bebeğinizin sağlığı veya görünümü ile merak ettiğiniz şeyler varsa bence mutlaka detaylı ultrasona gidin. Üstelik bebek için de sizin için de hiçbir zararı yok.

     
     Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

    Takipte kalın...


   Hoşçakalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?