Ev Yapımı Hamilelik Testi


     İlk hamilelik testi, 1971 yılında Hollanda'da ortaya çıkmıştır ve kadınlar tarafından büyük ilgi görmüştür. Bu testlerde bildiğiniz üzere, testin üstüne birkaç damla idrar damlatılır ve sonuç beklenir. Tek çizgi ise negatif, çift çizgi ise pozitif yani hamilesiniz. Peki, daha önceki dönemlerde kadınlar hamile olup olmadığını nasıl anlıyordu? Gelin şimdi hep birlikte eski dönemlerdeki kadınların nasıl hamilelik testi yaptığına bakalım.


     》Şekerli Test

          1 yemek kaşığı toz şeker
          1 adet plastik kap

     Plastik kaba toz şeker konulur. Şekerin üstüne de bir miktar idrar ilave edilir. İdrar ve şekerin tepkimesine bakılır. Birkaç dakika beklenir. Şeker konulduğu gibi duruyorsa eğer, sonuç pozitiftir. Şeker eriyip idrara karışmış ise yani şeker idrarda çözünmüşse hamile değilsiniz demektir. Bu test eski zamanlardan kalan, en güvenilir ve en kolay yöntemlerden biri olmuştur. Ayrıca eski dönemlerde yaşayan kadınlar, bu testten daha doğru sonuç alabilmek için sabah yataktan kalktıktan sonra testi yapmışlardır.

     》Sodalı Test
     
       2 yemek kaşığı soda
       2 yemek kaşığı karbonat
       1 adet plastik kap

     Kabartma tozu plastik kaba konulur. Üzerine bir miktar idrar eklenir. Birkaç dakika beklenir ve en son karışıma soda da eklenir. Bu karışımın tepkimesi sonucu karbonat köpürürse sonuç pozitiftir, köpürmezse ise sonuç negatiftir.

     
 
     》Hijyenik Test

       2 yemek kaşığı çamaşır suyu
       1 adet plastik kap 

    Plastik kabın içine çamaşır suyu dökülür ve üzerine bir miktar idrar eklenir. Bu karışım birkaç dakika bekletilir. Karışımın yüzeyi köpüklenmişse, müjde hamilesiniz yani sonuç pozitif. Köpüklenme olmamış ise sonuç negatif, bebek falan da yok tabii.

     》 Sirkesiz Olmaz Testi

       Yarım su bardağı beyaz sirke
       1 adet plastik kap.

     Plastik kabın içine sirke dökülür ve üzerine bir miktar idrar eklenir. Sirkenin rengi değişirse hamilesiniz, değişmez de aynı kalırsa sonuç negatiftir.

     

     》Diş Macunu Da Burada Testi

       1 çay kaşığı diş macunu
       1 adet plastik kap

     Plastik kaba diş macunu sıkılır. Üzerine idrar eklenir. Diş macunu köpüklenmişse veya rengi maviye dönmüşse, sonuç pozitiftir. Renginde veya köpük durumunda hiçbir değişiklik olmadıysa sonuç negatiftir.

     》Sabun Testi

      Bir parça katı sabun

     Bir parça sabunun üzerine idrar yapılır. Sabun köpürürse, bebek var, eğer köpüklenme olmazsa sonuç negatif ve bebek de yok. 


      》İdrar Testi

      İdrar sabah uyanır uyanmaz boş bir kavanoza yapılır. 1 gün bekletilir. Ertesi gün bakıldığında idrarın üzerinde ince bir tabaka oluşmuşsa, sonuç pozitif, eğer tabaka oluşmamışsa sonuç negatif demektir. 

     Bu yöntemler kesinlikle bilimsel değildir. Geçmişte kullanılmıştır, ancak günümüzde kullanılamaz. Herhangi bir hamilelik belirtisi gördüğünüzde, doktora gitmeniz sizin için daha mantıklı olacaktır. 

     Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Bir sonraki yazıma kadar

      Merakta kalın...

    Hoşçakalın...

   



     
       

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bebeğim Kaç Haftalıktı?

Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Sancısız Doğum Mu Olurmuş?